Novi Sad
08.01.2014.
07:39
Upravnica Urgentnog centra Vesna Pajtić izjavila je da taj Centar i dalje ima hroničan problem nedostatka lekara, a trenutno im najviše nedostaju hirurzi i radiolozi.
  • 10.01.2014 09:20
    Loša republička i pokrajinska administracija
    Republička, pokrajinska administracija i funkcioneri ne radi strateški, samo pričaju u prazno i primaju plate.
    Da postoji veliki problem zdravlja u Vojvodini, jeste zato što je zdravstvo bez strategije zdravlja stanovništva. Stanje u Novom Sadu je još dobro, ako pogledate stanje u Banatu u kome živi oko 700.000 ljudi, a da pritom ne postoji zdravstvena ustanova koja poseduje uređaj MR (Magnetna rezonanca). Stanje zdravstva u Južnom Banatu na najnižem nivou, a odnosi se na aparate za dijagnostiku. Skener u pančevačkoj Bolnici je na izdisaju, pošto radi za ceo Južni Banat, samo za 3 godine prebacio je normu za polovinu snimanja. Pančevački skener je jednostavno preopterećen, pa je recimo najbolje da novi aparat dobiju Pančevo i Vršac (ne poseduje skener za dijagnostiku). Broj radiologa, za razliku od drugih zdravstvenih centara, nije problem...
  • 09.01.2014 19:59
    Хвала на пажњи!
    Неки читалац, доле, је написао како се дежура због новца и да су дежурства добро плаћена...
    Ево одговорићу Вам на коментар одмах и из прве руке: дежурство се специјализантима плаћа 3500 динара за 24 часа, непрекидног рада. У току тих 24 часа тај специјализант прегледа у просеку 100 људи, душа, пацијената, како хоћете... Значи простом математиком се види колико држава плаћа преглед и лечење једног пацијента! Да да да нисте погрешили у рачуници 35 динара.
    Сетите се тога када Вас следећи пут Ваш лекар опште праксе, без потребе и стварног смисла буде упућивао у Ургенти центар Клиничког центра Војводине!
    ТОЛИКО. ХВАЛА НА ПАЖЊИ!
  • :o

    09.01.2014 12:01
    Budibogsnama
    Bezobrazniju vest nisam davno pročitala...Inače odličan je povod za širu priču o školovanju medicinski radnika u našoj zemlji. Mogli biste malo o tome.
  • 09.01.2014 08:41
    Pitanje
    Ko upravlja dodelom mogucnosti specijalizacije?
  • jo

    09.01.2014 07:40
    @ZoranNS
    To je lepo od tebe da nas prosvetliš pošto ti znaš prave krivce.kao i uvek to je BG i čuveni tomica ili slavica.I oni su direktno naredjivali da se nekontrolisano zapošljava ona bulumenta što sam spominjao u komentaru umesto lekara.Saberi plate i doprinose te stranačke i rodbinske bulumente i zapitaj se koliko se lekara moglo zaposliti umesto njih.Ali naravno " nije dao Beograd ".Kao i onih famoznih 7% budžeta za koje niko nije znao godinama a sad kukaju za njima ko oni cigančići ispred miletića.Vrlo prosto kao u fudbalu imali ste 30 gol šansi u deset godina i sve ste promašili e posle toga sledi klupa za rezerve.problem je samo u tome što su i ovi koji su vas zamenili dunsteri kao i vi i što ni oni ne umeju da ubodu gol
  • Detelinarac

    08.01.2014 19:50
    ne sekiram se ja ugurace ona tu stranacke kolege iz zutog preduzeca!
  • 08.01.2014 17:03
    @pravda - sramota vojvođanskog zdravstva
    Ne trkeljaj, da makar poznajes nekog zdravstvenog radnika, znao bi da dobijaju 3500 din pre specijalizacije, a 4500 ako su specijalisti (do prosle godine i novouvedenog poreza, sad je manje), i slozio bi se da je to premalo za 24h rad bez pauze osobe koja se skolovala tolike godine i radi tako naporan i stresan posao. I to je za 5 dezurstava mesecno, ostala se rade besplatno, jer vise od toga ne placaju, a raditi se mora. Cekanje nije nikad ni sat, a za zivotno ugrozene cekanje ne postoji, odmah se uvode. E da, i nek te je sramota sto lazes i blatis trenutno najpodcenjenije od svih podcenjenih i ponizenih strucnjaka i profesionalaca ove bedne zemlje.
  • ZoranNS

    08.01.2014 13:36
    Jo - Nakrcali se
    Lepo je to što ti svoj bes iskaljuješ na Banovini, imaš očitu nameru da skriješ prave krivce i razloge ovog stanja, ali tek da znaš Ministrastvo zdravlja Srbije NIJE u Banovini, ako hoćeš da nađeš krivce onda odšetaj u Beograd.
  • jo

    08.01.2014 13:04
    Nakrcali se
    Prava adresa za njena pitanja je Bul.M.Pupina ili tzv. banovina.Tu iz prve ruke može da dobije odgovore što oni nemaju lekare ali zato po fondovima i admnistraciji se za 10 godina nakrcalo ko na nojevu barku.Ako joj je mrsko da ide do tamo nek pita muža kad dodje kući da li je ostala neka svastika,kuma,ćerka,sinčić nezbrinuta i štu su umesto lekara zapošljavali piarove,menadžere i druge polupriučene spodobe na državne jasle
  • 08.01.2014 12:14
    Па кад чувате места за своје који никако да дипломирају.
  • 08.01.2014 10:19
    Ko je imao tu nesreću da mora da se obrati UCNS zna da je vreme u čekaonici zaista relativno. Dok pljuješ krv, šest sati traje kao 12. Od lekara niko ni da te pogleda, a onda dođeš na red i zašiju ti usnu tako da ti trebaju još tri operacije da poprave šav. Daleko im lepa kuća.
  • didi

    08.01.2014 10:08
    popust
    Dajem popust na ucenje nemackog za sve dr, koji bi rado otisli iz ove donje gologuzije.
  • ns

    08.01.2014 09:35
    retko sposobna gospođa bar iz ugla pacijenta i medicinar i menadžer, hvala na spasu, na brzoj organizaciji tima za operaciju i hvala na najneprimetnijem nusdejstvu anestezije ni muke ni glavobolje ni vrtoglavice, stvarno profi!
  • vivi

    08.01.2014 09:31
    hm
    Zasto ona primate ginekologe kao blesavi, ako vam oni nisu potrebni?! Sve ih pokupiste iz DZ i manjih mesta preko veze, izguraste neke starije lekare, a sad kukate kako nema dovoljno drugih specijalista. Ko zna koga sad treba da primite, pa nam kukate. Cija deca ili koja veza je u pitanju?
  • pravda

    08.01.2014 09:22
    sramota vojvođanskog zdravstva
    stalno nam nešto nedostaje.Pa za ta dežurstva se dobijaju dobre pare, a svako ko je imao tu nereću da dođe u urgentni centar imao je priliku da čeka satima na pregled. I ja sam zdravstveni radnik i znam o čemu govorim. Nedaj Bože da vam ustreba pomoć u urgentnom u Novom Sadu.
  • Sasa NS

    08.01.2014 09:15
    Radnika nema, ali zato neradnika...
    Glavna fora u UCV je šetnja sa šoljicom kafe u ruci.Eto ,toliko od mene.
  • DrMile

    08.01.2014 09:08
    mene niste hteli
    posle odbranjenog diplomskog rada na Medicinskom fakultetu u NS, nisam uspeo da nadjem posao, kao ni veelika vecina mojih kolega. 95% nas sada radi u nekim od farmaceutskih kuca posto nismo hteli da budemo volonteri do kraja zivota, cekajuci da se "promeni sistem". E, sad je cini se dogorelo pa su shvatili da nema dovoljno specijalista, a licno znam bar 10 svrsenih specijalista koji su otisli u inostranstvo sa svojim diplomama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna